Τελευταίες στατιστικές (του 2013) σχετικά με την περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο έδειξαν ότι:

  • – το 44% των χρηστών “σερφάρουν” στο internet μέσω του κινητού τους τηλεφώνου (Smartphones – iPhones)
  • – το 11% μέσω ταμπλέτας (tablet Pc – πχ iPad)
  • – το 45% μέσω επιτραπέζιου ή φορητού υπολογιστή (Desktop ή Laptop PC)

 

Στο σύνολό τους, δηλαδή, οι χρήστες των φορητών συσκευών ( mobiles & Tablets) είναι περισσότεροι απ’ τους χρήστες υπολογιστών και laptop!!!

Όπως καταλαβαίνετε εδώ προκύπτει το σοβαρό ερώτημα : τι βλέπουν οι περισσότεροι απ’ τους μισούς επισκέπτες της ιστοσελίδας σας…;

Το πιο πιθανό είναι να δυσκολεύονται να περιηγηθούν στη σελίδα σας ή να χάνουν κάποιες απ’ τις δυνατότητες ή τις πληροφορίες της, ενώ υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις, όπου η περιήγηση σε αυτήν είναι εντελώς αδύνατη! Δηλαδή πολύ απλά ο χρήστης μπαίνει στη σελίδα, δεν μπορεί να δει τίποτα και φεύγει!

Μελετήστε την ιστοσελίδα σας. Ελέγξτε την από διαφορετικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και tablets διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και αλλάζουν συνεχώς.

Το 50% του αγοραστικού κοινού που απευθύνεστε είναι τεράστιο ποσοστό για να αγνοηθεί. Ειδικά αν ο σκοπός της ιστοσελίδας σας είναι η on-line πώληση προϊόντων ή οι on-line κρατήσεις όσον αφορά τα τουριστικά καταλύματα.

Ωστόσο η λύση υπάρχει και λέγεται responsive design. Το responsive design αποτελεί μια σειρά τεχνικών που μας επιτρέπουν να κατασκευάζουμε σελίδες οι οποίες προσαρμόζονται δυναμικά σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό (orientation) οθόνης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Responsive Web Design μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.