Η Ιδέα – Το όραμα

Θέλοντας να ξεπεράσουμε τις δυνατότητες των κοινών διαφημιστικών portals, αλλά και αυτές ενός απλού street view είχαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα, με την οποία θα παρουσιάζεται μια ολόκληρη περιοχή μέσα σε ένα τρισδιάστατο πανοραμικό περιβάλλον 360°, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν σε αυτή βήμα προς βήμα (step by step).

Μια τεράστια εικονική περιήγηση 360° με υψηλής ανάλυσης διαδραστική εικόνα όπου ο χρήστης μπορεί να περπατήσει “βήμα προς βήμα” τους δρόμους, τις πλατείες, τα αξιοθέατα, τις παραλίες αλλά και να μπεί μέσα σε επιχειρήσεις αποκομίζοντας  αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε μία ξεχωριστά!

Ο στόχος

Καθώς η μόνιμη έδρα της εταιρείας μας βρίσκεται στη Ζάκυνθο, εκεί υλοποιήθηκε και η πρώτη λειτουργική έκδοση του project. Ο στόχος είναι να μπορούν όλοι να “περπατήσουν” το νησί απ’ την οθόνη του υπολογιστή τους, να έχουν διαθέσιμες πληροφορίες για όλες τις επιχειρήσεις που απεικονίζονται στον εικονικό κόσμο αλλά και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το project σαν ένα χρηστικό εργαλείο για τις διακοπές τους στο νησί μας.

Μέσα από το Virtualzakynthos.gr, ο επισκέπτης μπορεί :
– να περπατήσει εικονικά την περιοχή της επιλογής του, ξεκινώντας ακριβώς έξω απ’ την επιχείρηση που τον ενδιαφέρει.
– να δει μια επιχείρηση όχι μόνο απ’ έξω αλλά και να εισέλθει στο εσωτερικό της σε τρισδιάστατο πανοραμικό περιβάλλον 360°!
– να πάρει πληροφορίες για όποια επιχείρηση επιθυμεί, όπως περιγραφικό κείμενο, φωτογραφικό υλικό, στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email, web site link, social media).
– μέσα από ένα δυναμικό σύστημα ανεύρεσης κοντινών εγκαταστάσεων (Nearby Amenities), να αναζητά εγκαταστάσεις ή επιχειρήσεις σε ακτίνα γύρω από την επιχείρηση εκκίνησης, με δυνατότητα επιλογής απόστασης και με εμφάνιση των αποτελεσμάτων σε λίστα αλλά και πάνω σε χάρτη.

Οι δυνατότητες προβολής για τις επιχειρήσεις

Όλες οι επιχειρήσεις που φαίνονται μέσα στον εικονικό κόσμο του Virtualzakynthos.gr έχουν τη δυνατότητα επιλογής του πακέτου, με το οποίο θα συμμετέχουν σε αυτό.
Δεν απευθύνεται μόνο σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Είναι προσιτό ακόμη και για τα περίπτερα!

Στο βασικό πακέτο συμμετοχής υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης με περιγραφικό κείμενο, φωτογραφίες και links προς websites και social media. Και το βασικότερο… σημείο εκκίνησης στην εικονική περιήγηση 360° της περιοχής που βρίσκεται η επιχείρηση!

Στο δεύτερο πακέτο συμμετοχής υπάρχει ότι και στο πρώτο, με την προσθήκη, όμως, δυνατότητας εισόδου στην επιχείρηση.  Περιλαμβάνει τα έξοδα δημιουργίας εικονικής περιήγησης 360° σε σημείο επιλογής του πελάτη!

Σαν έξτρα προβολή υπάρχουν και τα πακέτα διαφήμισης που αποτελούνται από θέσεις banner στις βασικές σελίδες αλλά και μέσα στο τρισδιάστατο περιβάλλον του εικονικού κόσμου.

Το αποτέλεσμα

Το Ζακυνθινό Project – virtualzakynthos.gr ολοκληρώθηκε και ανέβηκε στους servers μας στις 2 Μαρτίου του 2012. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο κόσμος εντός και εκτός νησιού το αγάπησε, η επισκεψιμότητά του άρχισε να μεγαλώνει και πλέον έχει γίνει ένα από τα βασικά εργαλεία για τον τουρισμό του νησιού μας.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων επένδυσαν σε αυτόν το νέο, πρωτοποριακό και αποτελεσματικό τρόπο προβολής και έτσι το project γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το ποσοστό πωλήσεων να αγγίζει το 80%.

Η εξέλιξη – Το επιχειρηματικό μοντέλο

Άμεσα υπήρξε ενδιαφέρον από ξένες αγορές και με την τεχνογνωσία του virtualzakynthos.gr αναλάβαμε την υλοποίηση του αντίστοιχου εικονικού κόσμου της Κύπρου για λογαριασμό της Κυπριακής εταιρείας DigiCon Ltd.

Το Κυπριακό Project – Virtual-cyprus.com ήταν πολύ πιο απαιτητικό λόγο του μεγέθους. Τελικά η πρώτη του έκδοση βγήκε online στις 12 Φεβρουαρίου του 2013, καλύπτοντας αρκετά μεγάλο ποσοστό των μεγαλύτερων περιοχών της μεγαλονήσου.

Το Project παρουσιάστηκε επίσημα στη διεθνή έκθεση τουρισμού και τεχνολογίας ITB Berlin στο Βερολίνο της Γερμανίας, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία ως επιχειρηματικό μοντέλο.

Στις 14 Ιουλίου του 2014 το Virtual εφαρμόστηκε και στην Κέρκυρα με το Virtualcorfu360.com για λογαριασμό της εταιρείας CK Imaging!

Αν είστε επαγγελματίας του χώρου και σας ενδιαφέρει να κάνετε και εσείς ένα virtual για την περιοχή σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.